25.9.13

Min födelsedagsburk kommer till användning





LAVENDELSKORPOR

ca 35 skorpor
Ugn 175°c


2 dl sötmandel
2 ägg
2 dl socker
1/2 dl torkade lavendelblommor
1 tsk salt
4-5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
 1 äggvita till pensling

Mal 1/3 av mandeln fint och hacka resten grovt
Blanda mandel, ägg, socker, lavendel och salt
Tillsätt 3 dl av vetemjölet och bakpulvret
Blanda väl
Grovhacka chokladen och rör i
Tillsätt resten av mjölet, degen skall vara ganska fast
Forma till två rullar som plattas till på plåten
Pensla med äggvita
Grädda 15-20 minuter
Skär längderna i 1,5 cm skivor (skorpstorlek) medan de fortfarande är varma
Sänk ugnstemperaturen till 100°c och torka skorporna ca 1 timme






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar