22.10.13

Svamppasta





KRÄMIG SVAMPPASTA 

4 Pers


400 g svamp (t ex kantareller, champinjoner)
400 g pasta
1 purjolök
3 dl tort vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk finhackad färsk timjan
250 g färska bladspenat
2 dl finriven parmesan
4 msk smör
1/2 tsk salt
flingsalt
nymalen svartpeppar


Ansa och skiva svampen
Fräs den i hälften av smöret i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort
Krydda svampen med salt och lägg åt sidan
Koka pastan, spar ca 2 dl av pastavattnet när du häller av den
Ansa och strimla purjolöken, fräs i stekpannan i resten av smöret någon minut
Tillsätt vinet och låt koka ner tills ca hälften återstår
Tillsätt grädde och timjan, låt småkoka 3-5 minuter
Lägg spenaten på såsen, 
ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut
Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen
Rör ihop över en varm platta så allt blir varmt 
och såsen klibbar fast på pastan
Strö över flingsalt och nymalen peppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar