14.10.13

Sockerbullar till söndagsfikan





SOCKERBULLAR

ca 40 st
Ugn 250°c


50 g jäst
200 g smör
4 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker 
1 krm salt
ca 13 dl vetemjöl 

Pensling & Garnering
Smält smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker


Smula ner jästen i en bunke
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt
Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig
Tillsätt salt, socker, ägg och mjöl
Arbeta degen smidig och jäs 30 min under bakduk
Ta upp degen ur bunken och knåda på bakbord 
Dela i 40 lika delar och rulla till ormar som formas till kringlor
Jäs ytterligare 30 min på bakplåtsklädda plåtar
Grädda mitt i ugnen ca 8 min eller tills bullarna fått fin färg
Rör samman socker och vaniljsocker
Pensla de varma bullarna med smält smör
och doppa dem i sockerblandningen

Tänk på att bara garnera så många bullar du ska äta på direkten! 
De bullar som ska frysas in garnerar du efter de tinats upp 
till nästa fikatillfälle helt enkelt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar