30.5.13

Mitt i veckan


Igår vankades det 'halv åtta hos mig' och vi var efterrättsansvariga. 
Choklad var ett givet kort, 
och när man ändå är på den banan så ska man absolut inte hålla igen.
Detta är verkligen en chokladälskares dröm, jag lovar!   




'Emmas chokladdröm' 

Ugn 175 °c


175 g mjukt smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 st rullar med marabou mjölkchoklad

Smöra och bröa en form, använd ströbröd eller kokos
Vispa smör och socker vitt och krämigt
Rör ner kakao, sirap och salt
Rör i ägg, ett i taget
Vänd (!) sist i vetemjölet i smeten
Häll smeten i formen och tryck i maraboubitarna 
Grädda kakan ca 25 min i 175 °c

Frosting:
60 g mjukt smör
4,5 dl florsocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost

Blanda alla frostingingredienser till en mjuk kräm
Bred på frosting när kakan svalnat
Dekorera kakan med exempelvis pistach hack, minimarchmallows och bär


Vilken kväll vi fick, hos Anna & Jonathan som var kvällens värdar. 
Och tänka sig, vi kunde sitta ute hela kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar