6.5.13

Att göra själv












PER-ERIKS MÜSLI 

ca 12 portioner 
Ugn 175°


2 1/2 dl havregryn
2 dl rågflingor
2 dl vetegroddar
1 dl dinkelflingor
1 dl sötmandel (grovhackad)
1 dl hasselnötter (grovhackad)
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön

2 msk råsocker
2 msk rapsolja
1 1/2 dl vatten

2 dl russin
10-15 st torkade aprikoser

Sätt på ugnen, 175°
Blanda gryn, flingor, nötter, mandlar, solroskärnor och frön i en skål
Blanda råsocker, olja och vatten i en annan skål 
Rör sedan ner det i grynblandningen
Fördela allt i en långpanna
Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min
Rör om med jämna mellanrum
Låt svalna
Blanda i russin och aprikoser




Och som alltid; Hitta en fin och passande burk att förvara godsakerna i!




Fördelen med att 'göra själv' är att man kan ändra receptet hur man vill. 
Det kan bli en bra mix mellan vad som finns i skafferiet, vad smaklökarna suktar efter och vad kroppen mår bra av.
 När jag nu testade receptet bytte jag ut rågflingorna 
(eftersom min kropp inte mår så bra av råg) 
mot lite mer havregryn och dinkelflingor, 
vilket gick utmärkt bra!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar