Förra veckan lagade vi två nya vegetariska sallader.
De var helt okej var för sig,
men när vi sen blandade ihop resterna av de båda
det var då rätten hittade hem!
Så här kommer då receptet på mixen mellan
Kikärtssallad med halloumi
Och
Risonisallad med chilistekt halloumi och basilikadressing
Vilket blev följande;
Sallad;
200 g kikärter
100 g risoni
300 g körsbärstomater
en knippa persilja
en påse röda mangoldblad eller rucola (ca 80 g)
100 g soltorkade tomater i olja
100 g svarta oliver
200 g halloumiost
1 tsk chiliflakes
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
citronklyftor
Dressing;
1 dl finhackad basilika
2 dl turkisk yoghurt
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen
Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten
Dressing; Blanda basilika och yoghurten, krydda med salt och peppar
Strimla persiljan
Halvera körsbärstomaterna
Blanda risoni, kikärtor, persilja, körsbärstomater, mangoldblad, soltorkadetomater, oliver
Pressa vitlök och blanda samman med olivolja, ringla över salladen
krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar
Skär halloumin i tunna skivor och krydda med chiliflakes
Stek skivorna gyllene i stekpanna, ca 1 min på var sida
Toppa salladen med halloumiskivorna och citronklyftor
Servera tillsammans med basilikadressingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar